ABOS IS SPECIALIST IN MONTEREN EN INSTALLEREN VAN HORREN.
SNEL EN FLEXIBEL​

Soorten horren

Abos rolluiken & zonweringen verzorgd tevens de levering en plaatsing van alle soorten insectenhorren voor ramen en deuren. Deze horren zijn geschikt voor aluminium-, houten- en kunststof kozijnen. Deze horren zijn van topkwaliteit en hebben, bij normaal gebruik, een garantie van 3 jaar op constructie, 1 jaar op horgaas en 3 jaar op plissé hordeuren.

Wij zijn dealer van Unilux horren. Voor nadere informatie verwijzen U naar de site van Unilux.

Kortom bel of mail voor een vrijblijvende offerte naar Abos rolluiken & zonweringen: 046-4744387 of 06-41723222. Hier onder vindt u een overzicht van de verschillende soorten horren van Unilux.

Previous slide
Next slide

Inzethorren

Previous slide
Next slide

Inzethorren zijn geschikt voor naar binnendraaiende ramen. Het hor wordt vast geklemd met veerclips of met een flexibele kunststof flens en zijn ook geschikt voor draaikiepramen. Het gaas is UV bestendig. Het gaas is opgespannen in een aluminium frame. U heeft de keuze uit diverse kleuren. De inzethorren zijn ook met speciaal pollengaas (tegen meerprijs) leverbaar ideaal voor hooikoortspatiënten!

Rolhorren voor ramen

Previous slide
Next slide

Rolhorren zijn horren waarbij het gaas zich oprolt in een cassette van slechts 42,5 mm.  De cassette kan zowel links, rechts als boven geplaatst worden. Het hor wordt standaard met een magneetsluiting geleverd, een kantelsluiting is optioneel. Het gaas is vlak en niet zichtbaar als de hor niet in gebruik is.  Het hor kan zowel binnen in het kozijn als buiten op het kozijn gemonteerd worden. Rolhorren kunnen gemonteerd worden in draairamen, schuiframen, draaikiepramen, deuren en dakramen.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Plisséhorren

Previous slide
Next slide

Plisséhorren en plisséhordeuren hebben de eigenschap dat het geplisseerde gaas zich vouwt in een cassette via zeer lage onder geleiders.  Ze zijn duurzaam en licht in bediening. Ze zijn geschikt voor schuifpuien, openslaande tuindeuren en draaideuren. De maximale breedte van een plisséhordeur is 3,5 m. en bestaat uit 2 delen die aaneengesloten worden met een magneetstrip.

Vaste hordeur

Vaste hor deur enkel Unilux

Het gaas is opgespannen in een scharnierend aluminium frame. Met pet-screen gaas is het de enige hordeur die ook huisdieren binnen houdt. Optioneel leverbaar tegen meerprijs. Het is ook mogelijk om een kattenluik (wederom tegen meerprijs) te monteren in de schopplaat. Er zijn nog meerdere opties mogelijk en bespreekbaar.  Het is geschikt voor horeca-toepassingen en de handgrepen zijn van RVS.

Vaste hor deur enkel Unilux
Previous slide
Next slide

Vast voorzethor

Previous slide
Next slide

Vast voorzethor: Het gaas is opgespannen in een aluminium frame en wordt meestal op het raam gemonteerd aan de buitenzijde en kan eventueel scharnierend worden uitgevoerd.

 Ook is er een vast voorzethor met veerstift deze wordt meestal in de houten sponning gezet.